Om oss

Om galleriet och dess verksamheter

Gamla stans galleri i Stockholm är tänkt att skapa ett kulturnav där konst- och litteraturvärlden kan mötas i det mindre formatet. 

Galleriet huserar i vackra lokaler med anor från 1500-talet vid Köpmangatan i gamla stan, endast ett stenkast från Stortorget och med Stockholms slott nästan runt hörnet.  I galleriet kommer yrkesverksamma/

etablerade konstnärer från sverige och norden att ställ ut under året. Givetvis håller vi även ögonen öppna för nya konstutövare.

För den som är intresserad av konsthantverk så visas ALV Designs silverkollektioner året runt. Dessa kan köpas eller beställas på plats eller online på www.alvdesign.se

Litteratur har även en plats i vårt galleri då Virens förlag har sitt kontor på samma adress. Virens förlag ger ut böcker och utför grafiska tjänster.

Vi kommer utifrån dessa olika kulturområden genomföra olika events, bokreleaser, tema- och samlingsutställningar.


Om oss som driver galleriet

Vi som driver galleriet heter Anneli och Kenneth Lindström är sedan många år entreprenörer, konsthistoriker och konstnärer, verksamma med egen silverdesign och illustration.

Vi är medlemmar i Svenska Konstnärsförbundet, BUS och driver dels  Alv Design sedan 2009 samt media- och bokförlaget Virens förlag sedan 2020.

Nu öppnar vi upp för ett kulturellt nätverkande, ett officiellt konstgalleri & Alv Design showroom. 


Varmt välkommen!